De officiële COVID-19 hackathon in Zweden

Een initiatief van de Zweedse regering

Hack the crisis green

Het COVID-19 virus test onze wereld, onze maatschappij en ons als burgers. Alles wat normaal is aan ons dagelijks leven is in de ijskast gezet. Het leven, de gezondheid en de werkgelegenheid worden bedreigd.

Op dit kritieke moment is het onze taak om samen te werken om een van de grootste crises op te lossen. Samen met onze Zweedse partner Sensative helpen we deze uitdagingen op te lossen.

Hack the Crisis Zweden is een online hackathon, georganiseerd door DIGGHack for SwedenOpenhack en de Zweedse regering

De missie is om ideeën voor de toekomst van de wereld te ontwerpen, te testen en uit te voeren. Lees meer over https://www.hackthecrisis.se/

Civity draagt bij met Open Data Platform

Civity en Sensative bieden de duizenden deelnemende hackers de mogelijkheid om datasets als open data te publiceren, waardoor teams innovatieve oplossingen en app’s kunnen bouwen.
Nuttige datasets kunnen worden verzameld door middel van crowd-sourcing of komen uit beschikbare informatiebronnen of IoT-netwerken.

city innovation platform 0

De datacollectie, opslag en API-beschikbaarheid worden aangeboden via het op CKAN gebaseerde City Innovation Platform van Civity. Hetzelfde platform dat Sensative heeft geleverd aan het Ödis project in Stockholm, evenals de open data oplossing voor Malmö en Lund

Details

De drie stappen om open data te publiceren en openbaar te maken:

  • Een formulier om gegevens te verzamelen via bijvoorbeeld crowdsourcing.
  • Automatische opslag van de gegevens in een internationale standaard CKAN-omgeving
  • Gegevens publiek beschikbaar via standaard API, voor iedereen te gebruiken

Met use case voorbeeld

open data example map

Civity bouwde snel een eenvoudige “Local Farm Food” applicatie: de originele Nederlandse applicatie en het vertaalde voorbeeldformulier voor Zweden.

Dit heeft geresulteerd in deze voorbeelddatabase en een dashboard GIS Map-voorbeeld, met dank aan Nieuwland Geo, op basis van deze gegevens (zoals hierboven weergegeven).

Dit is een zeer eenvoudige use case, met één dataset. Wees creatief en combineer deze gegevens met andere gegevens uit andere open databronnen en bedenk iets heel nuttigs.

Hergebruik – bewerken – verbeteren

De broncode van het formulier en alle documentatie is beschikbaar: https://www.docs.civity.nl/docs/datacollection_introductie

Al het materiaal kan worden hergebruikt en bewerkt.

Individuele teams krijgen hun eigen dataopslagomgeving via een individuele API key.

Opmerking

  • Dit voorbeeld is een snelle hack zonder eenvoudige functionaliteit zoals het bewerken van gegevens.
footer anchor