Inzicht in beschikbare data met DataCatalogus van Civity

DataCatalogus is de oplossing om het gegevensbeheer binnen de eigen organisatie op orde te brengen. De module biedt één centrale locatie voor het verzamelen en linken van alle beschikbare data op een gestructureerde manier. In combinatie met de uitgebreide zoekfunctionaliteit maakt dit de DataCatalogus vriendelijk in gebruik voor de hele organisatie: essentieel in de transitie naar datagedreven werken en – beleidsvorming.

DataCatalogus geeft inzicht in het eigendom en beheer van de data, maar ook in wie de data gebruikt en waarvoor. Zo helpt het de data-eigenaren en beheerders om gestructureerd en gestandaardiseerd de data en informatieproducten te beschrijven, te onderhouden en zichtbaar te maken. Binnen DataCatalogus kunnen zowel losse databronnen als gecombineerde informatieproducten beschreven worden. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudig te achterhalen welke databronnen gebruikt zijn voor één dashboard.

Waarom DataCatalogus van Civity?

Civity heeft jarenlange expertise in het begrijpen van databehoeften van lokale overheden. En het ontwikkelen van oplossingen die hierop een antwoord bieden en het gemak en efficientie verhogen. Al onze oplossingen worden bedacht in samenwerking met de eindgebruikers: u als (lokale) overheid. Daarom begrijpt de DataCatalogus van het City Innovation platform de complexiteit van datamanagement. En biedt het de juiste componenten voor beter beheer:

  • MetaData en trefwoorden (DCAT MetaDataSchema)
  • Gegevens definities en trefwoorden tabellen
  • Workflow module (beheerstructuur)
  • Identity Management module
  • Notificatie en abonnement module
  • Inzicht in gelinkte databronnen
  • Kwaliteitsnormering op basis van volledigheid dataset
  • Uitgebreide zoek- en filter opties.

En heeft u voorafgaand of aanvullend op de behoefte voor beter databeheer andere vraagstukken? Laat het ons dan weten. Want als onderdeel van het City Innovation Platform is de DataCatalogus eenvoudig te koppelen met de andere CIP modules. Zoals bijvoorbeeld de module SensorData voor het verzamelen van IoT data, of de module Open Data voor open publicatie via een eigen portaal.

Haal meer uit beschikbare data

Heeft uw organisatie behoefte aan beter databeheer en/of vindbaarheid? Geïnteresseerd in een demo of een proefaccount? Bel (030) 697 32 86 voor een afspraak. Of mail naar info@civity.nl.

footer anchor