Professioneel datamanagement met DataPlatform

Als organisatie verzamelt u steeds meer data. Dit ondersteunt in datagedreven werken, wat zorgt voor beter inzicht en beleid. Maar waar te beginnen, voor het realiseren van professioneel datamanagement?

DataPlatform biedt de eerste opstap en uitkomst naar professioneel datamanagement. DataPlatform is de basisvoorziening voor het verzamelen en beheren van data en ondersteunt in data optimalisatie en gebruik voor verdere toepassingen. Een totaal oplossing voor gestructureerd en gestandaardiseerd omzetten en opslaan van data.

DataPlatform is gebaseerd op CKAN (CKAN logo)

DataPlatform is gebaseerd op CKAN. Dit is wereldwijd de meest gebruikte software voor open data-omgevingen. De CKAN-omgeving binnen DataPlatform is uitgebreid met aanvullende CKAN extensies zoals DCAT, de Data Dictionary, Data Store (API), Data Quality control en GeoServer.

Het is mogelijk om elk soort bestandsformaat in te lezen en te ontsluiten. Het toevoegen van data kan zowel handmatig als geautomatiseerd plaatsvinden. Dit wordt ondersteund op meerdere manieren, waaronder Harvesting of ETL-tooling. DataPlatform ontsluit beschikbare data via de open CKAN API. Via de API’s kunt u vervolgens dashboards en applicaties voorzien van data.

DataPlatform is voorzien van de volgende functionaliteiten:

  • DCAT Data Model: de basis voor goede vindbaarheid en correctie beschrijving van uw data 
  • Data Dictionary: het inzicht geven van in de inhoud van uw data 
  • GeoServer: een volledige implementatie waarmee geografische data ontsloten kan worden
  • Statistieken: het verkrijgen van inzicht in gebruik en bezoekersstatistieken.

Als onderdeel van het City Innovation Platform is de DataCatalogus eenvoudig te koppelen met de andere CIP modules. Zoals bijvoorbeeld de module DataCatalogus voor het op orde brengen en vindbaar maken van gegevens, of de module Open Data voor open publicatie via een eigen portaal.

DataPlatform als start voor professioneel datamanagement

Ook aan de slag met verzamelde data? Geïnteresseerd in een demo? Civity denkt graag mee. Bel (030) 697 32 86 voor een afspraak. Of mail naar info@civity.nl

footer anchor