Dataset van de maand: zoutkisten van Amersfoort

Net voor de lente verrast februari ons nog met een week lage temperaturen. Voor iedereen geldt de boodschap om zich extra warm aan te kleden en goed op te letten als je de deur uit gaat. Dat laatste is voor veel gemeenten een aandachtspunt. Zo zijn ze druk in de weer met strooiwagens om de kans op gladheid te verkleinen en wordt het voor burgers makkelijk gemaakt om zelf strooien. Amersfoort gaat nog een stapje verder.

De zoutkist

Strooiwagens doen het grote werk maar er zijn altijd plekjes waar het zout niet ligt. Denk aan (kleine) voetpaden of een slecht begaanbare brug. Hier hebben gemeenten wat op bedacht: de zoutkist. De kisten worden binnen de gemeente verspreid geplaatst en daaruit kunnen burgers zout halen om zelf te strooien.

Dataset

In Amersfoort willen ze graag dat het voor burgers makkelijk is om de zoutkist te vinden. Ze delen de dataset van de zoutkisten op CIP Open Data / Dataplatform. Zo kun je als inwoner van Amersfoort op een kaart precies zien waar de zoutkisten staan. De dataset kun je hier bekijken. Klik op ‘preview’ en ‘map’ voor de kaart.

(Locaties zoutkisten in Amersfoort)

footer anchor