Ruim 2.000 losse luchtfoto’s krijgen nu context en nodigen uit om over provincie Utrecht te ‘vliegen’

Begin juli heeft de provincie Utrecht ruim 2.000 oude luchtfoto’s op het platform hetvolk.org gezet en hulp van iedereen gevraagd om de locatie van de foto’s te bepalen. In het artikel de provincie Utrecht maakt van ruwe data waardevolle informatie vertelden wij uitgebreid over dit project. Drie maanden later kan de provincie Utrecht met trots de resultaten presenteren.

Positief verrast

De provincie Utrecht is zeer positief over de reacties die er op de foto´s zijn gekomen. “We waren blij verrast om te zien hoe hard het ging en ook hoe nauwkeurig de taak is uitgevoerd door vrijwilligers”, aldus Viola Tjew a Sin. De luchtfoto’s zijn door enthousiaste vrijwilligers binnen enkele dagen voorzien van de juiste locatie (en daarmee de coördinaten). Dat heeft er voor gezorgd dat de provincie samen met het bedrijf Webmapper kon werken aan een mooie presentatie van de luchtfoto’s.

Meer gebruiksmogelijkheden

Het toevoegen van de coördinaten aan de luchtfoto’s en het aanbieden van de foto´s als open data via Dataplatform, verhoogt de herbruikbaarheid van de foto’s. Ze zijn beter vindbaar en het biedt tal van mogelijkheden om de fotocollectie te presenteren. Dat laatste was ook het streven van de provincie Utrecht. Sinds kort zijn alle foto’s op www.utrechtinvogelvlucht.nl te zien. Selecteer een luchtfoto en zie op de kaart vanuit welke hoek en waar de foto is gemaakt. Ruim 2.000 losse luchtfoto´s krijgen nu context en nodigen uit om over de provincie Utrecht te “vliegen”.

footer anchor