Meldingen openbare ruimte makkelijker voor Gemeente Velsen dankzij Slim Melden

De case

De gemeente Velsen is een gemeente met bijna 68.000 inwoners verdeeld over meerdere kernen, waaronder IJmuiden, Velsen, Driehuis en Santpoort. Net als bij de meeste andere gemeenten, konden inwoners tot voor kort een melding over de openbare ruimte doen via een online formulier. De gemeente Velsen maakt nu het proces meldingen openbare ruimte makkelijker met Slim Melden.

Gemeente-Velsen-gemeentehuis Slim Melden

“Velsen is net als ruim 30 andere gemeenten aangesloten bij Dimpact en Slim Melden had zich al bewezen bij andere Dimpact gemeenten, zoals Enschede en Groningen. Het sloot ook het beste aan bij de functionele eisen die we hadden.”

Pieter Ouwerkerk, informatieadviseur gemeente Velsen

Oplossing

Sinds oktober 2018 maken de inwoners van de gemeente Velsen gebruik van Slim Melden. Met de handige app kan eenvoudig en snel een melding over de openbare ruimte worden gedaan. Die melding komt direct in het zaaksysteem van de gemeente Velsen, met de correcte categorieën. Doordat het aansluit op interne processen zorgt het voor een efficiënte afhandeling. En de melder krijgt direct feedback en inzicht in de status van een melding.

Resultaat

Slim Melden maakt meldingen openbare ruimte makkelijker en stimuleert de betrokkenheid van inwoners. Er zijn in dezelfde periode als vorig jaar ruim 2 keer zoveel meldingen ontvangen, terwijl deze in dezelfde tijd afgehandeld worden. Dit resultaat is mede bereikt doordat medewerkers in het klantcontactcentrum precies dezelfde toepassing gebruiken. Het meldproces is nu volledig transparant voor de melders. Binnenkort kunnen burgers zien waarom sommige meldingen langer open blijven staan. Zo hoopt de gemeente Velsen op een betere dienstverlening richting de burger. De gemeente heeft ook een duidelijker beeld van wat er speelt in de openbare ruimte door het geavanceerde dashboard dat onderdeel is van Slim Melden.

“Slim Melden helpt om het meldproces eenvoudiger en sneller te maken en verhoogt zo de bereidheid tot melden bij inwoners.”

Pieter Ouwerkerk, informatieadviseur gemeente Velsen

Geïnteresseerd?

Benieuwd wat Slim Melden voor jouw gemeente kan betekenen? Wil je een demonstratie? Neem dan contact op met Civity via info@civity.nl of bel 030 697 32 86 voor een afspraak. 

footer anchor