Barneveld stapt ook op Snuffelfiets

“Deelnemers kunnen met de Snuffelfiets op een makkelijke manier bijdragen aan de kennis die nodig is voor veilige en schone fietsroutes. Daarom ondersteunen wij dit experiment van harte”. Tijdens de startbijeenkomst op 19 februari in Barneveld opende wethouder Hans van Daalen met een heldere uitleg waarom zijn gemeente meedoet aan dit project.

De luchtkwaliteit in Barneveld vraagt aandacht en de gemeente wil graag meer inzicht in de invloed van wegverkeer, landbouw en veeteelt. De meetwaarden van Snuffelfiets dragen daar aan bij.

Naast luchtkwaliteit worden ook routes in kaart gebracht. Deze informatie ondersteunt beleidsmakers in hun afwegingen.

Onder de 40 enthousiaste deelnemers werd een cadeaucheque verloot: de gelukkige winnaar ontving een onderhoudsbeurt bij de lokale fietsspecialist als dank voor deelname aan dit experiment. “Ik vind het belangrijk dat de luchtkwaliteit in Nederland wordt verbeterd ”, zegt deelnemer Mark Holmwood, “en ik wil als inwoner graag bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving.”

Dat is precies wat we zo waarderen in het Snuffelfiets-project. Dankzij de vele participerende burgers in Nederland stimuleren we schoon vervoer zonder uitstoot van schadelijke stoffen: op de fiets!

Meer over deze start van Snuffelfiets in Barneveld leest u op de website van de provincie Gelderland en in de nieuwsbrief van Binnenlands Bestuur.

footer anchor