Samen Snuffelen voor schone lucht

De gevolgen van de Coronacrisis in ons land zijn groot. Sinds veel bedrijven en scholen gesloten zijn, zien we ook in de Snuffelfiets-data de effecten van de Corona-maatregelen. Geen doordeweeks spitsuur en een opvallende piek rond 16.00 uur.

Gelukkig stappen mensen nog steeds met hun gezin, of solo, op de fiets. Om er even uit te zijn en een frisse neus te halen. En die lucht is daadwerkelijk ‘frisser’ sinds deze coronaperiode. Satellietbeelden tonen aan dat we minder schadelijke stoffen uitstoten. Zo zien we dat ons gedrag rechtstreeks van invloed is op onze leefomgeving.

We brengen luchtkwaliteit onder de aandacht

Luchtvervuiling is een bekende trigger voor longziekten. Een op de vijf kinderen die astma hebben, heeft dat gekregen door luchtverontreiniging (bron). Want de lucht die we inademen is van invloed op ons ademhalingsstelsel. En op ons immuunsysteem. Het Longfonds zet zich in voor een leven met gezonde lucht. Dat steunt Snuffelfiets graag.

Want schone lucht is belangrijk. En dat dragen we graag uit. Dat doen we nu letterlijk met een t-shirt waarmee je ook doneert aan het Longfonds.

Draag het uit, draag het Snuffel-shirt

De Katoenfabriek aan de Oudegracht in Utrecht is een lokale drukkerij die het Snuffelfiets-ontwerp met milieuvriendelijke technieken drukt op biologisch katoenen t-shirts. We stimuleren zo het gebruik van fair trade kleding. En door bij hen t-shirts te bestellen houden we bovendien die persen draaiend.

Hoe werkt het

Ga naar https://katoenclub.nl/SNUFFELFIETS en kies je maat. Je betaalt Katoenfabriek 25 euro en daarvan gaat 10 euro naar het Longfonds. De rest is onkosten en verzending. Draag het met trots! Als je wilt kun je het delen op social media, met #snuffelfiets. Dan genieten we mee.

footer anchor