NEN ontwikkelt Nederlandse Praktijkrichtlijn voor Open Urban Platforms zoals FIWARE

NEN ontwikkelt een zogenaamde Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) voor steden die helpt bij de implementatie van een Open Urban Platform (OUP).

Referentie-architectuur en standaarden

Open Urban Platforms ondersteunen steden bij hun smart city en data-initiatieven door het bieden van een referentie-architectuur en standaarden. Eén van deze platformen is FIWARE.

FIWARE zorgt dat data slim en betrouwbaar gebruikt kan worden zonder dat steden afhankelijk zijn van één leverancier voor hardware en software oplossingen in de smart city.

FIWARE, een open, op standaarden gebaseerd platform

Het FIWARE platform wordt ook gebruikt bij het IRIS project. Zeven Europese steden, waaronder Utrecht, werken hierin samen aan slimme energie-oplossingen, ondersteund door een open, op standaarden gebaseerd platform.

Civity is partner in het IRIS-project en helpt Utrecht bij het ontwikkelen van een open urban platform, conform (inter)nationale standaarden om aanbieders van data uit sensoren, bedrijfssystemen of andere platformen op een veilige manier te verbinden met vragers naar data. De NEN-praktijkrichtlijn sluit hier naadloos op aan.

footer anchor