Dataset van de maand: invalidenparkeerplaatsen in Den Haag

Regelmatig lichten wij een dataset uit om te informeren over de interessante datasets die op Dataplatform staan en te inspireren over hoe anderen de datasets hergebruiken. Deze maand zijn het de invalidenparkeerplaatsen van Den Haag; een dataset van de High Value Data Lijst waar VNG-realisatie een standaard voor heeft ontwikkeld. Het ontwikkelen van standaarden voor datasets is zinvol om hergebruik van de dataset zo veel mogelijk te stimuleren. Daarom moedigen wij gemeenten aan de High Value datasets op Dataplatform te zetten. Lees meer over de High Value Data Lijst en hoe je deze datasets kunt ontsluiten op Dataplatform.

Over de dataset van Den Haag

De data wordt door Den Haag aangeleverd in een CSV-bestand en wordt op Dataplatform als tabel beschikbaar gesteld. In de dataset vindt je alle locaties van de invalidenparkeerplaatsen in Den Haag en de beschikbaarheid van de parkeerplaatsen. Er zijn namelijk invaliden-parkeerplaatsen waar je op sommige dagen niet kunt parkeren. Door rechts te klikken op preview en daarna links op map, is een kaart te zien waar alle locaties op staan. De kaart wordt automatisch gemaakt met de gegevens van de dataset.

Onwheels hergebruikt de dataset invalidenparkeerplaatsen van Utrecht

Het bedrijf Onwheels gebruikt de dataset van Utrecht waarin 50 invalidenparkeerplaatsen uitgerust met sensoren staan. Ze gebruiken de data voor hun app waarin je als bezoeker van Utrecht real-time ziet welke van de 50 invalidenparkeerplaatsen bezet zijn of niet. Meer over de hergebruik van de dataset door Onwheels lees je hier

Ook interesse in het ontsluiten van data? Vraag een gratis proefaccount Dataplatform aan.

footer anchor