IRIS Smart cities

Europese krachtenbundeling op het gebied van energie, mobiliteit en ICT

IRIS Smart Cities is een van de belangrijkste door de EU gefinancierde initiatieven voor slimme steden en brengt overheden, het bedrijfsleven en burgers samen om stedelijke energie, mobiliteit en ICT te verbeteren door middel van duurzamere geïntegreerde oplossingen en participatieve co-creatie.

Co-creating smart and sustainable cities

IRIS is een door de EU gefinancierd HORIZON 2020-project dat begin oktober 2017 is gestart en een looptijd heeft van vijf jaar.

Het project is ontwikkeld rond drie steden – Utrecht (Nederland, coördinator), Nice (Frankrijk) en Göteborg (Zweden) – die zullen werken als aanjagers en proeftuinen voor de steden Vaasa (Finland), Alexandroupolis (Griekenland), Santa Cruz de Tenerife (Spanje) en Focsani (Roemenië).

IRIS stimuleert elektrisch rijden

Civity werkt aan oplossingen op het gebied van laadpalen voor elektrische auto’s binnen IRIS Transition Track #3: Intelligent mobility solutions.

Elke stad zal een beroep doen op een mix van universiteiten en onderzoeksorganisaties, lokale overheden, innovatie-organisaties en particuliere expertise. Zo stimuleren we complete gemeenschappen met ambitieuze initiatieven op het gebied van energie, mobiliteit en ICT.


“Open APIs for Open Minds” met FIWARE en TM Forum

In dit artikel van VoxEurop lees je hoe IRIS-steden gebruik maken van de mogelijkheden die technologie en big data bieden om het bestuur en het leven van hun burgers te verbeteren.

footer anchor