Gemeente Utrecht Slim inzicht in beschikbare plaatsen met de fietsstalling-app

Hoe stimuleer je fietsgebruik?

Utrecht wil de meest fietsvriendelijke stad ter wereld worden. Daar horen goede fietsenstallingen bij. De praktijk leert dat ruim 8000.000 mensen jaarlijks hun fiets in een van de fietsenstallingen van Utrecht zetten en dat de fietsenstalling op Vredenburg het populairste is. Maar wat als deze of andere stallingen vol zijn? Om te voorkomen dat fietsen dan maar in het wild worden geparkeerd is er nu een app gemaakt gebaseerd op open data uit het Civity Dataplatform.

Open data beschikbaar voor oplossing.

De matrixinformatieborden die al bij de fietsenstallingen staan, geven up-tot-date informatie over het aantal beschikbare plaatsen in de fietsenstalling. Deze informatie is als open data beschikbaar en onder andere via het Civity Dataplatform vindbaar. Met behulp van deze open data hebben zowel NotFound Digital Creativity als LumiGuide een app gemaakt waarmee je up-to-date het aantal vrije plaatsen in de Utrechtse fietsenstallingen kunt inzien. 

App toont dichtsbijzijnde beschikbare stalling.

De app ‘P-route fiets’ is eenvoudig te downloaden voor Apple, Android en Windows. Fietsers in Utrecht kunnen nu snel een vrije plek zoeken in een van de fietsenstallingen van de stad. Standaard laat de app de dichtstbijzijnde stalling zien. Is deze vol, dan volgt snel een ander alternatief inclusief de route er naar toe en tot hoe laat je je fiets weer kunt ophalen. Download de app voor jouw device.

App Store  | Google Play | Windows Store

Enthousiast geworden over deze case en benieuwd hoe we dit voor u kunnen realiseren? Neem dan contact op. We helpen u graag verder. Bel (030) 697 32 86 voor een afspraak. Of mail naar info@civity.nl 

footer anchor