Gemeente Groningen heeft Dataplatform

Eind vorig jaar kwam de gemeente Groningen in gesprek met Civity toen ze op zoek waren naar een nieuw platform om open data te publiceren. Nu, driekwart jaar later heeft Groningen Dataplatform en staan al meer dan 30 datasets online.

Dataset vuurwerkvrije zones

De open data-mogelijkheden van de gemeente Groningen worden, net als bij vele andere gemeenten, beheerd door de afdeling Geo-informatie. Leontien Spoelstra is adviseur Geo & Data bij de gemeente Groningen en wilde graag de dataset over vuurwerkvrije zones in Groningen online zetten. De eenvoud en de snelheid om de dataset te ontsluiten op Dataplatform verraste de gemeente in positieve zin waardoor al snel gekeken werd naar meer datasets.

Groningen.dataplatform.nl

Aan het begin van 2018 werden daarom al de eerste stappen gezet zoals informatie verzamelen, oefenen met het plaatsen van datasets en op zoek gaan naar geo- en niet-geo-gerelateerde informatie binnen de gemeente. Met als resultaat dat Groningen sinds eind juni 2018 haar eigen Dataplatform website groningen.dataplatform.nl heeft.

Gevarieerde datasets

Op het Groningse Dataplatform vind je een zeer gevarieerde set aan data-bestanden zoals locaties auto- en fietsstallingen, bedrijventerreinen, binnen verhuizingen en nog veel meer. Een totaal van 30 datasets waar, als het aan Groningen ligt, nog veel meer volgen.

footer anchor