Verzamel IoT data op één locatie met SensorData

Voor het verzamelen van al uw IoT data

De hoeveelheid sensordata die beschikbaar komt neemt exponentieel toe. Ook het aantal aanbieders van sensoren neemt snel toe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sensoren voor luchtkwaliteit, het aantal beschikbare plaatsen in fietsenstallingen, de vullingsgraad van ondergrondse containers of de grondwaterstand in peilbuizen. 

De module SensorData geeft u de mogelijkheid om alle gegenereerde data van diverse sensoren gestructureerd op te slaan op één centraal punt. Zodat deze data kan worden gecombineerd met andere databronnen. En op basis van deze gecombineerde data dashboards en andere toepassingen te ontwikkelen.

Waarom SensorData van Civity?

Een groeiend aantal sensoren, van diverse aanbieders, met uiteenlopende datasets als resultaat: Het verzamelen van sensordata is lang niet altijd eenvoudig. Als dataspecialist begrijpt Civity dit vraagstuk volledig. Daarom biedt de module sensordata de volgende voordelen:

  • Veilig verzamelen, standaardiseren en opslaan van alle sensor data 
  • Geschikt voor elke type sensor
  • Data opslag in Common Data Modellen, zoals FIWARE 
  • Toevoegen van gerelateerde gegevens voor verdere data-analyse 
  • Data in elk gewenst formaat beschikbaar, zoals FIWARE NGSI formaat en OGC Webservices
  • Data opslaan vanuit verschillende netwerken, zoals LoRa, Wifi, 3G/4G en Bluetooth 
  • Ontsluiten van data via API’s voor gebruik in dashboards en applicaties 

Dankzij de generieke dataopslag is verdere ontsluiting of publicatie als Open Data mogelijk. Lees verder over de mogelijkheden van deze module

Toepassingen

Diverse soorten sensoren kunnen gekoppeld worden aan SensorData. Een overzicht van bestaande, aangesloten sensoren is hier te vinden. Staat de gewenste sensor er (nog) niet tussen? Neem contact op via info@civity.nl

Met de luchtkwaliteit sensor hebben we een uitgebreide toepassing ontwikkeld. Hieronder lichten we graag meer toe over deze oplossing:

  • Snuffelfiets-sensoren die fijnstofwaardes en locaties doorsturen naar het platform.

De voordelen van data

Ook snel aan de slag met sensordata in uw organisatie? Geïnteresseerd in een demo? Civity denkt graag mee. Bel (030) 697 32 86 voor een afspraak. Of mail naar info@civity.nl.

footer anchor