Voldoen aan de Wet Open Overheid?

Civity biedt de oplossing en begeleidt u graag! 

Vanuit de wet openbaar bestuur is er al geruime tijd aandacht voor het delen van data als Open Data. Onlangs is de nieuwe Wet Open Overheid (WOO) aangenomen door de eerste kamer. De wet WOO verplicht u als lokale overheid om documenten & data als open data te delen. Om die datadeling zo effectief mogelijk te doen, is het belangrijk om intern uw data overzichtelijk te organiseren.  

Civity is al sinds haar oprichting gespecialiseerd in het ondersteunen van de lokale overheid om haar data als Open Data beschikbaar te maken.

Om te voldoen aan de WOO dien je als gemeente data & documenten voor 11 specifieke categorieën aan te leveren aan PLOOI. De eerste data moet medio Q2 2022 worden aangeleverd. Maar hoe gaat u dat realiseren? Hoe gaat u dit proces beheersbaar houden? 

We voorzien dat er vanuit een groot aantal verschillende applicaties data ontsloten moet worden. Dit leidt tot een wirwar aan data koppelingen die allemaal afzonderlijk onderhouden moeten worden. Dit maakt het intern erg ingewikkeld en arbeidsintensief. 

Civity heeft met de DataCatalogus een SAAS-toepassing die al een aantal jaar draait bij Rotterdam en een aantal andere gemeenten. De DataCatalogus kunnen we makkelijk omvormen tot een DocumentenCatalogus en sluit dus goed aan bij de implementatie van de WOO. 

Met de DocumentenCatalogus bieden wij mogelijkheid documenten makkelijker te publiceren naar de WOO plus bieden wij de mogelijkheid om documenten te aflakken (anonimiseren) via een invoegtoepassing. Hierdoor kunnen wij u een goede oplossing bieden. Daarnaast hebben wij ervaring met het begeleiden van het implementeren van het datagedreven werken binnen lokale overheden.   

Meer weten over hoe Civity u kan helpen: Bel ons op 030-6973286 of mail naar info@civity.nl

footer anchor