Civity partner van Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven

Hoe maak je een stedelijke omgeving leefbaar en gezond? En hoe combineer je daarbij data en kennis van publieke organisaties met de innovatieve ondernemerskracht van bedrijven, en de ervaringen en gedragingen van inwoners? In een nieuw publiek-privaat platform met de naam Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven gaat een grote groep organisaties samen met inwoners concrete en praktische oplossingen ontwikkelen met impact op gezond leven in stedelijke gebieden. Civity is één van de partners, onder andere met het project Snuffelfiets.

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties, waarin samengewerkt wordt met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en maatregelen: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Groeiend platform

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu , Universiteit Utrecht en Economic Board Utrecht zijn de initiatiefnemers van dit platform. Intussen hebben zich verschillende partners aangesloten: provincie Utrecht, gemeente Amersfoort, Future City Foundation, Mecanoo, UMC Universitair Medisch Centrum  Utrecht, Hogeschool Utrecht, Civity en Urban Sync. Ook andere publieke en private organisaties in Nederland kunnen zich aansluiten en/of gebruik maken van de data en kennis binnen het platform. Kijk op de website datakennishubgsl.nl voor de mogelijkheden.

footer anchor