Slim inzicht voor de slagvaardige gemeente

Een losliggende stoeptegel, een scheur in het asfalt, een kapot speeltoestel of lantarenpaal. Dit soort burgermeldingen geven een duidelijk signaal af over de staat van onderhoud van de openbare ruimte in uw gemeente. Middels het verzamelen van deze meldingen, kunnen er patronen worden ontdekt. Daar kan je beleid mee aanscherpen. Zo haal je meer uit Slim Melden.

Realtime inzicht met Slim Melden 

Alle burgermeldingen van het moment staan overzichtelijk op een kaart, inclusief urgentie. Zo is het eenvoudig om te zien wat jij (volgens burgers) snel moet oplossen. Een goede aanvulling op elke onderhoudsplanning.

Prioriteiten stellen 

Stel een burger meldt schade aan een eerder gemeld object (lantarenpaal, geluidsoverlast, speeltoestel, omgewaaide boom). Dan stijgt de urgentie van de al aangemaakt zaak stapsgewijs. U kunt zo zien wat uw burgers belangrijk vinden.

Meer doen met hetzelfde 

Snel, efficiƫnt en steeds slimmer onderhoud plegen, betekent dat er meer onderhoud kan worden gedaan met hetzelfde aantal mensen en materieel. Dat komt de kwaliteit van de openbare ruimte ten goede en helpt uw gemeente bij het halen van de kwaliteitsnormen.

Overzichten op lange termijn 

Het dashboard geeft waardevolle inzichten op de wat langere termijn. Wat leren ons de feiten? Moet er vaak een onderhoudsploeg ingezet om extra vuilnis op te halen? Vallen bepaalde lantaarnpalen vaker uit? Wellicht is hier een ad-hoc inzet niet de effectiefste oplossing. Met de data uit Slim Melden wordt inzichtelijk of een andere aanpak of extra investering te verantwoorden is.

footer anchor