Publiceer data eenvoudig met de module Open Data

Voor eenvoudige data publicatie

De module OpenData betreft een eigen, publieke website voor het publiceren van open data. Dankzij de juiste metadata en geïntegreerde standaarden gebeurt dit op een gestructureerde manier. Met als resultaat eenvoudige publicatie van datasets, waar externe gebruikers gelijk mee aan de slag kunnen.

Als basisvoorziening voor het beheren van de data wordt het City Innovation DataPlatform ingezet. Op deze centrale locatie kan de toekomstige open data eenvoudig worden verzameld, geselecteerd én handmatig of automatisch worden gepubliceerd.

Heeft u eerst nog aanvullende datavraagstukken die opgelost moeten worden? Bijvoorbeeld het inzichtelijk maken van beschikbare data of het verzamelen van (sensor)data? Dan bieden de diverse overige modules van het City Innovation Platform altijd een passende oplossing. Bovendien zijn deze direct gelinkt met de module Open Data voor de overheid.

Waarom CIP Open Data van Civity?

De hoeveelheid data groeit exponentieel. Dat biedt potentie voor overheden, organisaties en burgers. De roep om transparantie, openheid en participatie groeit. Maar het beheer van deze data vormt ook een steeds grotere opgave.

Het Open Data portaal ondersteunt lokale overheden zowel met het beheer als met gestandaardiseerde publicatie. En dat heeft de volgende voordelen:

  • Transparantie naar inwoners
  • Ruimte voor innovatieve oplossingen
  • Voldoen aan wet- en regelgeving
  • Groeiend bewustzijn van de mogelijkheden die data bieden voor de ontwikkeling en uitvoering van beleid (datagedreven sturing).

CIP OpenData zorgt voor het automatisch updaten van geselecteerde data bij het Nationaal Geo Register, landelijke portalen Data.overheid.nl (Nederland) en Dataportal.se (Zweden) en het Europese portaal Data.Europa.eu.

“De hoeveelheid data in de gemeente Schiedam blijft toenemen en brengt veel kansen met zich mee. Maar hoe maak je daar optimaal gebruik van? Met behulp van CIP Open Data / Dataplatform is data-gedreven sturing een steeds natuurlijker uitgangspunt in onze organisatie.”

Marlies van den Hende, Managing Director, gemeente Schiedam

Data bieden voordelen voor jouw organisatie

Ook aan de slag met Open Data in uw organisatie? Geïnteresseerd in een demo? Civity denkt graag mee. Bel (030) 697 32 86 voor een afspraak. Of mail naar info@civity.nl.

footer anchor