Veilig data uitwisselen dankzij de DataKluis

Met de module DataKluis kan elke organisatie veilig data uitwisselen met andere partijen. Zoals met externe partners en klanten, maar ook met interne afdelingen. U bepaalt welke data met wie en onder welke voorwaarden worden gedeeld.

Data veilig geregeld

Met de komst van de privacyregelgeving is het belangrijker dan ooit om volledig grip te houden op eigen data. En tegelijkertijd leven we in een netwerksamenleving waarin het delen van data van groot belang is voor een efficiënte en succesvolle uitvoering van organisatiebeleid. Hierdoor hebben organisaties veelal de behoefte om (gevoelige) data op een veilige manier te delen met in- en externe partijen. Zo een partij kan een gemeente, woningcorporatie of een jeugdzorginstelling zijn, maar ook een datascience bedrijf dat een analyse uitvoert.

Met DataKluis van het City Innovation Platform heeft de eigenaar van de gegevens volledige controle. De data wordt uitgewisseld op een effectieve en veilige wijze, de ontvanger krijgt toegang middels een API sleutel.

DataKluis draait op een eigen afgeschermde omgeving die slechts toegankelijk is voor geautoriseerde gebruikers. Zo is privacy gewaarborgd in het gehele proces.

Voordelen van veilig data uitwisselen met DataKluis

  • Veilig uitwisselen van privacygevoelige of vertrouwelijke gegevens
  • Mogelijkheid om een gedeelte van de data te delen, op basis van één bronbestand
  • Data tijdelijk of voor een vastgestelde periode beschikbaar stellen

Snel aan de slag?

Heeft uw organisatie te maken met data die u veilig wilt opslaan en delen? Geïnteresseerd in een demo? Civity denkt graag mee. Bel (030) 697 32 86 voor een afspraak. Of mail naar info@civity.nl.

footer anchor