Vacature Sales- & Account manager

De hoeveelheid beschikbare data groeit enorm. Slim én ethisch gebruik van data, kan ook bijdragen aan een leefbare, duurzame, veilige en uitnodigende stad. Deze twee onderwerpen, data en de stad, zijn wat ons bij Civity drijft. Met onze kennis van lokale overheden, het inzicht in stedelijke processen, ons geloof in de kracht van netwerken en onze passie voor data, leveren we een bijdrage aan de ontwikkeling van slimme steden. Dat doen we door aanbieders van allerlei soorten data op een veilige manier te verbinden met de gebruikers van deze data. Om onze gezamenlijke ambitie te verwezenlijken zijn wij ter uitbreiding van het team op zoek naar een Sales – en Accountmanager.

Wie ben jij?

Een Sales – en Accountmanager die bij voorkeur al relevante werkervaring heeft opgedaan in een vergelijkbare functie. Je deelt de passie voor slim en ethisch gebruik van data en wil een bijdrage leveren aan het creëren van Smart Cities. Je gelooft in de mogelijkheden van ons City Innovation Platform, Slim Melden en specifieke toepassingen als Snuffelfiets, en wil samen met ons de dienstverlening verder door ontwikkelen.

Je haalt energie uit het gezamenlijk met het team uitbouwen van de relatie met onze klanten en de salesactiviteiten die je daarbij ontplooit. Je deinst er niet voor terug om de telefoon op te pakken maar ziet ook mogelijkheden in alternatieven zoals bijvoorbeeld Webinars. Je bent een creatieve, communicatief vaardige en klantgerichte collega. Je bent overtuigend in jouw communicatie en kan uitstekend samenwerken met jouw directe collega’s.

Over deze functie

Verschillende overheden in binnen- en buitenland maken op dit moment succesvol gebruik van het City Innovation Platform (CIP). Een integrale oplossing voor datalogistiek en datamanagement in de breedste zin van het woord. CIP is een generieke, herbruikbare oplossing, gebaseerd op standaarden en open API’s zodat iedereen het kan gebruiken en ermee kan koppelen. Om de mogelijkheden van CIP volledig te benutten ga je op zoek naar nieuwe klanten en bouw je de samenwerking met bestaande klanten verder uit. Tevens verzorg je de verkoop van Slim Melden, de oplossing die ingezet kan worden voor Meldingen Openbare Ruimte (MOR).

Jouw focus ligt bij aanvang op de commerciële benadering van de top 100 lokale gemeenten en provincies die als prospects uit ons marktonderzoek naar voren zijn gekomen. Je hebt hierbij de beschikking over twee concrete producten die via verschillende oplossingen ingezet kunnen worden. Je hebt de beschikking over een duidelijke salesforecast en kan bij inhoudelijk vragen op ondersteuning van jouw technische collega’s rekenen. Je blijft verantwoordelijk voor de klanten die je tekent en krijgt de ruimte om de relatie verder uit te bouwen.  

Je vindt klanttevredenheid belangrijk. Je beantwoordt operationele vragen van klanten tijdig en correct waarbij je ze ook op de hoogte houdt van de opvolging. Wanneer een deal gesloten is, leg jij de afspraken vast en initieert de projecten. Je werkt secuur, houdt overzicht en administreert jouw werkzaamheden. Je werkt nauw samen met de rest van het salesteam en legt verantwoording af aan de Managing Director.

Takenpakket

 • Het initiëren van Sales en marktbewerking;
 • Het signaleren en benutten van commerciële kansen bij bestaande klanten in relatie tot de mogelijkheden van ons City Innovation Platform en Slim Melden;
 • Het bepalen van commerciële doelen voor bestaande klanten, hier gestructureerd naartoe werken en up-to-date houden van de sales forecast;
 • Het opstellen, uitbrengen en opvolgen van offertes aan bestaande klanten en prospects;
 • Het beantwoorden van operationele klantvragen, verzorgen van administratieve processen en opstarten van nieuwe projecten;
 • Het aandragen van nieuwe ideeën om potentiële en bestaande klanten te binden en inspireren met succesvolle praktijk cases en nieuwe concepten (via b.v. Webinars);
 • Het bewaken van de voortgang bij projecten, borgen van de klanttevredenheid en verzorgen van de juiste escalaties indien nodig.

Wij vragen

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Kennis van de overheidsmarkt en tenders is een pre;
 • Kennis van projectmatig werken is een pre;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Commercieel ingesteld, klantgericht en georganiseerd;
 • Teamplayer mentaliteit;
 • Enthousiast, pro-actief en leergierig.

Wij bieden

Een fulltime functie als Sales – en Accountmanager. In een open en transparante werksfeer werken wij dagelijks aan het succes en de ambities van onze klanten. We zijn eerlijk en oprecht en in staat om te luisteren naar wat de klant wil, waarbij we het gemeenschappelijke doel van organisaties, burgers en steden voortdurend voor ogen houden.

 • Een contract voor bepaalde tijd met de nadrukkelijk intentie tot onbepaalde tijd;
 • Goed startsalaris met groeipotentie aangevuld met een bonusregeling;
 • Een moderne kantoorlocatie in Zeist die per OV en auto prima te bereizen is;
 • Mobiele werkplek (laptop, auto, telefoon) zodat je ook vanuit huis kan werken;
 • Volop ruimte voor eigen initiatief, persoonlijke ontwikkeling en opleidingen;
 • Goede pensioen, reiskosten en lunchregeling.

Over Civity

Bij Civity zijn we gedreven door de inhoud en zijn we gefascineerd door het ‘smart city-concept’ en de mogelijkheden die data bieden bij het oplossen van stedelijke vraagstukken. We vinden technologie bijzonder interessant, maar altijd ten dienste van de inwoners, bedrijven en bezoekers van de stad. We zijn nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden, oplossingen en partners en willen graag leren en onszelf continu verbeteren. Zodat we de verwachtingen blijven overtreffen.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie over deze vacature?

Maykel Korndewal (Recruitment Consultant) vertelt jou graag het verhaal achter de vacature. Je bereikt hem via solliciteren@civity.nl of 06-81288290.

De sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:

 • Telefonische kennismaking en doornemen vacature met Maykel Korndewal;
 • Functie inhoudelijk gesprek Richard Zuijdam;
 • Kennismaking team en (indien mogelijk) rondleiding kantoor.

Wij verzorgen de werving zelf en zijn niet geïnteresseerd in commerciële benadering door bureaus en/of Jobboards.

footer anchor