Smart City Inzicht
van meten naar weten

Het is mooi dat er steeds meer data beschikbaar komen. Maar hoe vind je in deze hooiberg nog die ene speld terug. Hoe gebruik je de data op een slimme manier voor beter inzicht en effectiever beleid. Met maatregelen die gebaseerd zijn op feiten ipv aannames. Datagedreven sturing vraagt om een vertaling van ruwe data naar betekenisvolle inzichten om de prestaties en voortgang van maatregelen te meten. Van het energieverbruik van gebouwen tot het aantal bezoekers van de binnenstad. Van woninginbraken tot de doorstroming op wegen.

Combinaties maken

Met Smart City Inzicht biedt Civity een oplossing om allerlei soorten data te combineren en te presenteren. Met ons City Innovation Platform kunnen we open data, sensorgegevens en externe databronnen combineren tot waardevolle nieuwe inzichten voor betere sturingsmogelijkheden

Dit is een voorbeeld met alle meldingen over de openbare ruimte in Utrecht in de periode september 2016-augustus 2017

Inzicht en overzicht

Smart City Inzicht biedt kant-en-klare dashboards, rapportages en analyses met combinaties van data in overzichtelijke kaarten, tabellen en grafieken. Onze oplossing is uniek omdat wij kennis van stedelijke en informatieprocessen combineren met een iteratief ontwikkelproces en een gestandaardiseerde data-infrastructuur. Hierdoor kunnen we snel resultaten zichtbaar maken én een duurzame oplossing garanderen met duidelijke beheerprocessen.

Smart City InZicht levert u een stevig fundament om een data-gedreven organisatie te worden. Een iteratieve aanpak, hergebruik van modules, co-creatie en duurzame aandacht voor data vormen daarvoor de basis.

Voordelen van Smart City Inzicht:

  • Het is een waardevol communicatiemiddel om de betrokkenheid en participatie van bewoners, ondernemers en instellingen te stimuleren. Iedereen beschikt over informatie die begrijpelijk wordt gepresenteerd. Volledige, actuele en samenhangende data onderbouwen beleid en bijbehorende oplossingen.
  • Duidelijke indicatoren helpen bij het monitoren van de realisatie. Het resultaat: effectieve én efficiënte maatregelen.
  • Aanpak per thema mogelijk, bijvoorbeeld veiligheid, leegstand of duurzaamheid; met hergebruik van databronnen.

Wilt u ook inzicht krijgen in de mogelijkheden die uw data opleveren? Voor een afspraak voor een goed gesprek en een lekkere kop koffie belt u (030) 697 32 86 of stuurt u een mail naar info@civity.nl 

 

< Ga terug naar alle diensten