DataPlatform & DataFabriek Module

DataPlatform is de basisvoorziening voor het beheren van data. DataFabriek is de opstap naar data optimalisatie en gebruik voor verdere toepassingen. Samen zijn DataPlatform en DataFabriek de ultieme combinatie wanneer het draait om het gestructureerd en gestandaardiseerd omzetten en opslaan van data.

DataPlatform is gebaseerd op CKAN. Dit is wereldwijd de meest gebruikte software voor open data-omgevingen. De CKAN-omgeving binnen DataPlatform is uitgebreid met aanvullende CKAN extensies zoals DCAT, de Data Dictionary, Data Store (API), Data Quality control en GeoServer.

Het is mogelijk om elk soort bestandsformaat in te lezen en te ontsluiten. Het toevoegen van data kan zowel handmatig als geautomatiseerd plaatsvinden. Dit wordt ondersteund op meerdere manieren, waaronder Harvesting of ETL-tooling. DataPlatform ontsluit beschikbare data via de open CKAN API. Via de API’s kunt u vervolgens dashboards en applicaties voorzien van data.

DataPlatform is voorzien van de volgende functionaliteiten:

  • DCAT Data Model: de basis voor goede vindbaarheid en correctie beschrijving van uw data 
  • Data Dictionary: het inzicht geven van in de inhoud van uw data 
  • GeoServer: een volledige implementatie waarmee geografische data ontsloten kan worden
  • Statistieken: het verkrijgen van inzicht in gebruik en bezoekersstatistieken.

Haal meer uit beschikbare data

Ook aan de slag met verzamelde data? Geïnteresseerd in een demo? Civity denkt graag mee. Bel (030) 697 32 86 voor een afspraak. Of mail naar info@civity.nl

footer anchor